sâmbătă, 31 ianuarie 2015

15 h

15 h de la ultima gură de bere, de la ultimul shot, de la ultima privire de ansamblu, privirea aia care incearcă să îţi rezume cam totul, să clarifice nişte aspecte ca ''pe cine de aici caut mâine pe           facebook?''



După întâlniri surpriză, după decizii mai spontane decât mintea unui geniu abstract, după plimbări lungi din X până în Y, după pupici sau adevărate săruturi în ploaie, după muşcături, încruntări sau pur şi simplu după o serie de priviri adânci, începi să te întrebi ce ai făcut tu aşa bun încât ai primit asta. Poate nici măcar nu le-ai primit de la cine trebuie sau de la cineva care nici măcar nu le merită, dar doar pentru că eşti tu în joc, nu mai contează ceilalţi jucători. Atâta timp cât primeşti ceva, orice, ca să îţi satisfaci o mică nevoie, devii un animal cu interese ascunse, un animal care atacă pe oricine, îşi alege prada întâmplător şi tot întâmplător o lasă într-un colţ.
Pentru mai târziu... Sau de rezervă. Nu se ştie când e nevoie de ea.
S-ar supăra vreo specie de genul feminim dacă aş adăuga micul detaliu plin de vanitate?
Mă refeream în mare parte la mine. Şi să recunoaştem, orice femeie/fată face aşa. Jucăm pe mai multe fronturi. Avem noroc că suntem nişte doamne excelente şi ne administrăm resursele şi, în general, tot ce avem, într-un mod genial. Avem grijă cui şi ce să-i dăm. Dar parcă mai multă grijă avem ce şi                                                       cui să-i luăm?
PONT: DE AICI SE EXCLUD BUNURILE MATERIALE. Nu suntem lepre şi nici nu încurajăm această boală incurabilă care loveşte omul, nu numai femeia. Ce, doar pentru că e la genul feminin înseamnă că se referă (metaforic, desigur) doar la femei?

Trecând la un subiect neutru, fără prea multe dezbateri, vreau să vă zic că viaţa e frumoasă. Nu ştiu de unde am scos asta, nu ştiu de ce, nu ştiu nimic. Urmează ce urmează şi eu nu grăbesc ce urmează. Că eu întârzii mereu.


Ruj roşu, eleganţă, puţin rafinament, un colier, o atenţie, un fistic. Un puf de parfum, o atingere de cremă fină, un zâmbet.

Oricum, în final, nu ştiu cum am făcut. Am venit fără ruj pe buze acasă, fără fond de ten în partea de jos a feţei sau pe gât. Magie curată şi mai multe nu zic. Rimelul n-a curs. Asta mai trebuia.
Practic sper să nu îmi mai curgă rimelul niciodată. Nu, serios, e deranjant.✖✖✖


Be wild, young and free.
xoxo,
 Ciobsie


sâmbătă, 24 ianuarie 2015

stati acasa

Ăsta se anunţă să fie un weekend plictisitor. Aşa am auzit eu. Plouă, am o stare de somn si aş bea ceai.
V-am zis de noul moft? Nu mai beau ceai că mi se îngălbenesc dinţii, dragă. Am descoperit eu că cel mai important e zâmbetul: trebuie să fie al naibii de alb, strălucitor şi larg. Face bine.
La sănătate.


Probabil cea mai comună activitate de weekend e spălatul. Când mă apucă, aş spăla şi cea mai murdară haină. Din categoria asta face parte şi datul cu aspiratorul. Aceeaşi tehnică: căşti în urechi, o fundiţă pe cap ca să nu îmi intre părul în ochi, faţă, spate, faţă, spate. La final dăm cu spray de cameră şi gata. Am făcut curăţenie.
Ceva important de care am scăpat săptămâna asta a fost bradul de Crăciun şi ghirlandele de pe scări. E un început... Surpriza cea mai mare e că nu eu le-am strâns. A fost atât de simplu, mai simplu decât credeam: le-am găsit într-o cutie de carton. Eu a trebuit doar să le duc în debara. E ceva...


Urmează din nou să port tricoul special, deşi momentan sunt într-o stare deplorabilă. Se anunţă chestii mai bune săptămâna viitoare. Deci cică ar fi de bine... 
Până atunci o să rămân în pijamalele mele, în hanoracul meu, cu părul gras. Măi, mai merge o zi. Fac mâine seară baie. Atâta timp cât n-am păduchi, e perfect. Nu vreau mai mult.
 
Mai e puţin până la următoarea vacanţă. Probabil ăsta e printre singurele aspecte care mă mai fac fericită. A, şi mai e ceva. Nişte colete cu haine, câteva cupe de îngheţată şi promisiuni că mă scoate lumea în oraş.
ce am fost şi ce-am ajuns...
cam atât cu auto-ironia. 
trecem la ceva mai diferit


Un plan bine întemeiat pentru ceea ce urmează e să mă reapuc de detoxifiere. Am găsit nişte pungi cu fructe congelate de care uitasem. M-am îngrăşat un kilogram, intru în depresie.
                                                                                                       PA!
                                                                                                              XOXO,
                                                                                                              Ciobsie

sâmbătă, 17 ianuarie 2015

Dimineti

din alea când îţi pică ochii în oglindă şi se închid singuri. Sau când e aşa de bine sub plapumă, încât nu vrei sa cobori din pat, când te simţi ca un marinar în propriul vapor, în patul tău moale care miroase a lavandă.


Câteodată mă întreb de ce sunt oamenii obişnuiţi să lucreze, să meargă la serviciu, la şcoală, tocmai dimineaţa, devreme. Cine o fi inventat moda asta? 
Uneori aştept vara, aştept dimineaţa aia călduţă, cu lumină proaspătă intrând pe fereastră, cu umbrele frunzelor de afară jucându-se la mine pe pereţi. Eu să mă ridic din pat ca o prinţesă, să mă întind de 3 ori şi să mă fac frumoasă, să mă îmbrac în haine frumoase, să îmi pun căştile, să cobor pe pământ, să mă îndrept spre şcoală cu soarele în spate, cu primăveri pe frunte, cu tot ce e al meu şi nu mă părăseşte.
Momentan dimineţile mele au un aer
muribund, ca un început de sfârşit. Mă trezesc amorţită, cu nasul înfundat, cu ochii mari şi cu buzele roşii, aspre de la vânt.

 Astea sunt feţele mele când mă trezesc. Ceva de genul: ''Ia ce vrei şi pleacă, am treabă cu patul''.
O dimineaţă bună presupune un mic dejun delicios. Ideile lui Ciobsie chiar aici:

  •  Ouă fierte cu brânză slabă sau caşcaval ''suplu'', ori pentru cei care au unde să pună grăsimea, merge şi caşcaval afumat sau brânză de oaie, grasă şi cremoasă + pâine neagră sau orice alte legume care vă plac. Un studiu recent arată că 7 din 10 persoane care mănâncă ouă la micul dejun slăbesc foarte uşor.

  • Salată verde cu roşii şi dressing de iaurt slab cu verdeaţă şi ceapă (opţional, în caz că nu aveţi pe cine să deranjaţi cu respiraţia minunată). La salata asta merg şi bucăţele de piept de pui la grill sau orice alte legume ca ridichia, castravetele, ardeiul, orice aveţi prin casă, de preferat din grădină dacă sezonul vă permite.

  • Salată de morcov, ton şi avocado, foarte deliciosă, hrănitoare şi frumoasă. Despre avocado ştim cu toţii că e sănătos şi plin de beneficii, de grăsimi naturale. Tonul e atât de bun şi e la îndemâna oricui, omega 3 aflat în raport optim cu omega 6. Morcovul e foarte sănătos atât pentru interior, cât şi pentru exterior: ajută la formarea unei vederi optime şi e bun şi pentru ten. 

*pentru cei leneşi care n-au timp să facă salate, iubesc pâinea şi vor ceva clasic*

                                                                                 XOXO,
                                                                                                    Ciobsie




luni, 12 ianuarie 2015

g- de la geaca

Chestia cu hainele începe să devină o sarcină din ce în ce mai grea. Trebuie să ţii cont de vreme, de cum arată hainele pe tine şi de ce chestii ai de făcut în ziua respectivă. Dacă vrei să mergi pe jos până la şcoală, ai nevoie de ceva comod şi călduros, dacă îţi pui fundul într-un taxy condus de vreun gagic blond cu bărbiţă, poţi să pleci şi în pijamale.
E clar că gecile groase sunt salvările noastre. 112, iei geaca şi fugi.
#1
Pe asta o am eu şi sunt tare mândră de ea. Mă simt ca un pinguin, e călduroasă, îmi accentuează talia şi are o culoare extrem de neutră, care merge în orice circumstanţă. Are o căptuşeală care poate fi adaugată în sezonul super rece, dar geaca poate fi purtată şi toamna sau primăvara.














#2                            
Canadiana asta e foarte simpatică şi e potrivită pentru orice zi răcoroasă. Are blăniţă, merge purtată la şcoală, oriunde. Trebuie să ştiţi că acum vă arăt cam ce mi-ar plăcea mie. Mie în materie de ce mai port şi pe la şcoală că nu sunt genul care să cumpere o grămadă de chestii şi să nu le poarte. Ideea e că nu trebuie să par mai matură decât sunt. Ok, sunt de acord cu nişte paltoane mai de doamnă, dar trebuie să fie purtate cu mare atenţie şi asortate astfel încât să nu pice ca nuca în perete. ;)))
#3
A pomenit cineva de paltoane? Sunt preferatele mele. Fie că alegem unul de fetiţe, feminin, fie că alegem unul ca al meu, adică unul care spune ''Bun venit în Auschwitz'', sunt speciale. Dezvăluie nişte laturi ascunse, diferite de la fată la fată. Cu un palton de culoare închisă, nişte cizme de cauciuc, ai arăta ca şi cum tocmai ai venit de la lecţia de echitaţie, domnişoară ducesă. Pentru ceva androgin şi modern, un palton într-o culoare pastelată, nişte espadrile negre, pantaloni negri skinny, un top negru, simplu, părul prins într-un coc, un ruj roşu şi un machiaj dacă nu inexistent, extrem de natural. Copertă Vogue şi mai multe nu!
#4
Facem ce facem şi tot la stilul army ajungem. Dar ziceţi voi, pe bune, când vedeţi atâta frig afară şi dramă, nu vă simţiţi ca într-un război?  Război rece, chiar. (Simţeam nevoia să folosesc nişte cuvinte care nu au nicio legătură). Revenind, pufoaicele, fiindcă aşa le spune, sunt foarte simpatice şi călduroase: fac pe toată lumea grăsuţă. Ascund formele, indiferent dacă le ai sau nu. Sunt ideale pentru fetele care au picioare de invidiat... nu ca mine. Şi totuşi, port şi eu pufoaice. O pufoaică bună e cea care are puf de raţă. Ţine foarte cald şi nu e nici foarte voluminoasă.
Dacă la celelate haine de iarnă pentru purtat afară am ales culori reci sau pastelate, aici prefer să aleg nuanţe îndrăzneţe şi jucăuşe. 
Şi totuşi, pentru fermoarele multe ale gecii din stânga, pentru forma ei şi pentru că aveam de ales între negru şi un roşu pe care vreau să îl numesc elegant ţigănesc, am ales culoarea negru. OK, voi chema toţi dracii când o să port geaca asta cu blugii mei de piele şi ghetele cu crocodil. Mh, dac-o fac şi pe asta... Mai am nevoie de un motor şi de un gagic cu barbă. Fugim pe coasta de vest.


Ca să închei capitolul de feşăn (nu de alta, dar despre altul nu mai vorbesc), vă arăt cam ce ar trebui să poarte orice fată şi poate chiar femeie la ora actuală, în spaţiile interioare.





















Pulover care să ţină de cald, eşarfă cu imprimeu, cămaşă sau tricou alb, blugi comozi. Iarnă, pisi. Asta e.




                                                                                                                     XOXO,
                                                                                                                                Ciobsie 
PS: Mai avem puţin şi trecem şi de iarnă. Deja fac planuri pentru garderoba de primăvară. :)))

sâmbătă, 3 ianuarie 2015

III

E a treia zi din 2015 şi aproape mi-am reintrat în ritm. Distracţii, dulceţuri de melodii, teme şi vânt.
E bine că a venit vântul ca să ne dea decoraţiunile jos. Nu mai avem nevoie de ele- mie una mai mult îmi fac rău: îmi amintesc că a trecut Crăciunul-.


Spusesem eu în ultima zi a lui 2014, mai simandicos ca niciodată, că e foarte important să ne alegem cum trebuie hainele din noaptea dintre ani, s-ar putea să fie cheia succesului nostru şi atunci când le purtăm să ne simţim ca nişte bucăţi de mătăsică albă care se zbat uşor sub un vânt primăvăratic.
Eu am ales ceva care să bată. Să bată la ochi în sensul bun. Păcat că am stat acasă şi nu am fost admirată de aşa mulţi, dar vă arăt vouă, cu trei zile mai târziu.
Cei din urmă vor fi cei dintâi.



 Am ales o fustă neagră, în cloş, dintr-un material destul de lucios. Ca să nu îngheţ de frig am purtat nişte dresuri negre, mate. M-am încălţat cu balerinii mei negri, lăcuiţi.
Am purtat o bluză verde mentă care să îmi accentueze ''formele'', dragă.
Ca să moară duşmanii, mi-am pus un colier cu petre swarovosky de la H&M. Mai mult nu-mi permit :)))
Piesa de rezistenţă a fost rujul violet care s-a dovedit a fi rezistent. CiCĂ CAlitatea Avon.


OK. Trecem la prezenturi.
E prima sâmbătă din an şi trebuie petrecută cum trebuie. Nu degeaba s-a inventat vodka. Dacă era vară, puteam spune că presimt un nou început cu răsărit de soare la 6 dimineaţa, dar soarele răsare acum pe la 7 şi ceva. Nu am şanse să-l văd proaspăt.

HAVE FUN şi profitaţi de ultimele zile de vacanţă, elevi, studenţi şi poate profesori!
                                          XOXO,
                                                           Ciobsie