joi, 27 noiembrie 2014

Surprize

şi magia începutului de început al Sărbătorilor
Un titlu mai atractiv n-am găsit. Asta e, nu e vina mea.



După ce ieri am venit somnoroasă de la şcoală, nervoasă şi nemâncată, mi-am adunat toate forţele şi am pregătit ceva frumos şi sper că şi bun pentru mama. Azi a împlinit 56 de ani şi vreau să mai împlinească tot 56 de încă 100 de ori începând de azi. E cea mai tare
Puternică, înţeleaptă şi echilibrată, mereu trece prin orice. E un ideal al feminităţii, e femeia la care am văzut prima dată oja de culoare nude înainte să devină la modă. E femeia care poartă sandale în ton cu nuanţa pielii de când e ea domnişoară şi vă asigur că o să poarte în continuare.
Ea e Tanţa. Si nu e o Tanţă simplă, poate să fie şi Miţa, mama, Constanţa sau pur şi simplu doamnă sau tanti. Nu o deranjează apelativul ăsta. Oricum e un om minunat, priceput la orice, salvatorul şi omul care vine cu o soluţie pentru orice problemă. Şi cei din jurul ei ştiu asta. Le face pe toate. Mereu e cantitatea aia specială, esenţa aia pură şi tare care nu se descoperă la prima vedere, care nu vrea nici să te impresioneze cu ce ştie ea, dar nici să o consideri neştiutoare. Nu se grăbeşte, nu se laudă şi dă oricui, oricând tot ce are mai bun. Are principiile ei, nu se vopseşte şi nu foloseşte crema epilatoare pentru părul facial. Când era mai tânără nu se machia şi nu folosea parfumuri tari. O finuţă.
Încă de ieri i-am pregătit surpriza. Am zobit nişte biscuiţi, i-am amestecat cu cacao, margarină de prăjituri (aş fi pus unt, dar posteşte) şi stafide foarte fin tocate, apoi am dat o jumătate de banană prin blender şi am pus-o deasupra. Am lăsat totul la frigider peste noapte şi apoi am presărat deasupra nişte bombonele în formă de steluţe. 
Asta a fost surpriza mea. O altă surpriză mai mult decât plăcută a fost următoarea: ne-am trezit cu un musafir groaznic de nepoftit în bucătărie, la 22 seara. Era sora mea care a venit tocmai din Belgia. Fără să ne anunţe, fără nici măcar să ne sune cu câteva minute înainte.
 Asta se numeşte familie, magie şi fericire. Asta e serotonina în forma ei pură, aşa definesc eu bucuria. Familia e familie şi va rămâne aşa până când două sau trei braţe puternice te vor căra într-un pat de lemn la cimitirul cel mai apropiat de casă. Şi chiar şi după episodul ăsta, familia e familie şi se reuneşte, în funcţie de zâmbetele dăruite din altruism în timpul vieţii, undeva în ceruri, în locul special unde moartea şi viaţa împart stelele. 















Cam atât pentru azi. Sper să treceţi şi voi prin ce am trecut eu azi şi să vă explodeze cutia toracică de atâta bucurie.
                                                XOXO,
                                                               Ciobsie

duminică, 23 noiembrie 2014

Aproape

Mai e aproape o lună până la Crăciun şi sunt super entuziasmată. Deci sunt pregătită sufleteşte, trupeşte, in toate felurile, doar că mai trebuie să dau o tură de cumpărături.

Abia aştept ziua finală de şcoală de pe anul ăsta, când vin acasă şi am brăduţ împodobit pe hol, miros de sărbătoare în casă şi un zâmbet laaaaaaaaaaaarg cât pentru toate bucuriile din anul ce urmează să treacă. Deja am început programul cu filme şi desene animate de Crăciun, deja pregătesc ţinutele, lista de cumpărături, am idei de cadouri pentru ăia mai dragi pe care îi am. 
Chiar acum câteva zile am fost la cumpărături din alea obişnuite şi am rămas uimită de câte decoraţiuni de Crăciun erau reduse. Cu un buget de maxim 50 de lei poţi să îţi aranjezi deja casa de sărbătoare. Eu zic că e acceptabil, însă ar fi chiar perfect dacă în fiecare an am refolosi în mare parte decoraţiunile din anii trecuţi, adăugând mici noi concepţii şi idei, nişte detalii speciale şi diferite. 


Momentan asta e. Nu am avut tupeu să mă extind că mă internau ai mei la nebuni... Nu au pasiuni aşa de intense ca mine, gen hai să prelungim Crăciunul cu o lună.


De la Crăciun trecem la ceva mai cald, destul de autumnal, deşi mâine la mine în oraş se anunţă prima zăpadă şi e aproape decembrie. Deci puteţi să îmi ziceţi în faţă că sunt nebună că chiar nu mă supar. Mă resemnez, domne. Ăsta era cuvântul.
Practic aş putea spune că în interior trăiesc un Crăciun continuu, dar hainele mele încă mai au tente fine de vară sau toamnă. De... fiecare cu ce poate.

Cu acelaşi palton de Bun venit în Auchwitz, cu balerinii mei negri lăcuiţi, nişte pantaloni care mie imi plac foarte mult (şi acum că am slăbit îmi vin şi mai bine), cu un tricou destul de basic şi puloverul meu frumos şi graţios cu imprimeu baroc, m-am simţit ca o domniţă.
Putem spune că azi nu am fost autumnală, am avut o tendinţă primăvăratică, dar a trecut repede că am ajuns acasă şi m-am încălzit cu un vin fiert.


Cam atât despre prostiile din weekend-ul ăsta. Mai multe detalii în următorul. (Am aflat de la cineva că mi se pregăteşte o surpriză din aia emoţionantă, să aveţi şerveţele la îndemână că urmează poveşti lacrimogene).
                                                                                   XOXO,
                                                                                                   Ciobsie
PS: Mai e aproape o lună până la Crăciun.

sâmbătă, 22 noiembrie 2014

De sezon rece

După cum aţi observat (mai mulţi sau ma puţini) blogul meu are şi mici postări practice, destul de obiective.
În seara asta răcoroasă de toamnă când dacă ieşim pe afară ne expunem unor mici pericole (e prea mult spus pericole, dar nu am găsit un cuvânt mai la îndemână) privitoare la frumuseţe, trebuie să vă zic unele lucruri pe care le-am testat pe ''propria piele''.
Ceva important este modul în care ne protejăm pielea şi corpul. Despre haine groase n-are sens să vorbesc eu (nu mă simt în măsură, nu mă lasă nici acum sufletul să las jachetele alea frumoase de toamnă călduroasă şi să mă îmbrac în geci şi paltoane).  


crema hidratantă pentru corp
ceva de avut neapărat la îndemână, mai ales dacă are şi un miros plăcut. Eu aleg creme dulci (creme dulci, LOL) pentru iarnă, dar nu mă deranjează să le port nici pe parcursul verii. Aromele dulci m-au cucerit mereu.
Lady Million e oricum parfumul meu preferat. Să am o cremă Lady Million e minune dumnezeiască. 

produse pentru faţă
aici e mult de vorbit. Dacă aveţi timp, vorbim până mâine dimineaţă. Cu faţa e mai greu. V-am zis deja, de săptămâna trecută dacă nu mă înşel, că am o iritaţie urâtă şi măricică la gură. Ei bine, de ieri, Ciobi nu mai are aşa ceva pe faţă. În o săptămână şi câteva zile nu a trecut cu cremă de gălbenele de la farmacia naturistă, fiţe din astea, dar imediat ce am primit coletul de la Lady's, m-am spălat pe faţă şi am folosit crema cu castraveţi. În 2,3 zile a trecut iritaţia. Şi detaliul care umple paharul: crema a costat mai puţin de 6 lei parcă. Cei de la Lady's au numai produse fabuloase şi ieftine. Din aceeaşi categorie face parte şi fondul de ten IMPALA. Când îl folosesc, toată lumea mă întreabă ce fond de ten am. Calitate germană, nu ne batem joc aicişa.
Bestiuţele astea două fac o echipă minunată împreună. Ambele au vitamina E, iar fondul de ten conţine şi colagen. Se mai zice şi că crema ar avea un efect depigmentator (să dea Dumnezeu :)) ).

buzele tale, două petale
buzele crăpate sunt de neiertat... şi totuşi eu am problema asta cam în fiecare iarnă, deşi am un balsam de buze în permanenţă în geantă. Îmi plac aromele dulci, exotice chiar, dar nu refuz nici aromele florale.


fie că e vorba de un luciu de buze care să ne dea un volum senzual, fie că alegem ceva fin şi delicat cu aroma preferată, avem nevoie de buze moi pentru...
fiecare ce vrea.
                                                   eu prefer săruturile.
                 update: sunt fată serioasă, nu mă mai preocupă de mult timp săruturile

                                                                                                       XOXO,
                                                                                                               Ciobsie


sâmbătă, 15 noiembrie 2014

D- de la detoxifiere

Fiindcă ieri a început postul Crăciunului, m-am apucat şi eu de detoxifiere. Da, sunt fată cuminte, merg pe jos, beau sucuri naturale, mănânc supe-creme, beau apă, deci... Da. E bine. Azi am făcut o singură prostie: am luat o feliuţă mică, mică, mică de plăcintă cu mere. Nu e nicio problemă, nu?
Ceva genial mi se pare următorul aspect: deşi e a doua zi de detoxifiere, nu am nicio simptomă naşpa. Deci mă simt normal, sunt eu, Ciobi. Singura chestie ciudată e că pielea nasului şi a frunţii au devenit foart, grase. Nu găsesc explicaţia, poate e doar o chestie de moment.

Ceva mai nou că aşa dă bine
Sunt foarte încântată de nişte ieftinăciuni care par interesante. Pe mine una m-au cucerit. Şi da, e vorba de nişte produse aparent banale, tâmpite şi de proastă calitate. Am o pasiune pentru chestiile ieftine şi bune. Pur şi simplu le admir. Şi când văd preţuri mici, nu mă pot abţine din a cumpăra cât mai multe. Detalii despre ce experimente o să fac eu cu mine însămi, imediat ce vine comanda. 
Fondul de ten de la ei deja m-a cucerit. Ce urmează?  

Deci de azi gata cu prostiile, cu mâncarea aia bună şi delicioasă, gata cu brânza fină, cu puiul sau vita, gata cu ouăle moi dimineaţa sau cu salatele alea bestiale cu maioneză.
Deci gata. Azi am mâncat toată ziua numai supă de legume, fulgi de porumb, puţină miere şi salată delicioasă de cartofi fierţi cu măsline negre, ceapă roşie. Mă rog. O sexoşenie din asta aşa... mai light.


Mai multe detalii mâine. Încep o săptămână greuţă.
XOXO,
                  Ciobsie

sâmbătă, 8 noiembrie 2014

Heil Ciobi

Azi am descoperit o faţă dramatică a toamnei, o faţă tristă de fată periculoasă, misterioasă şi a naibii de puternică. Da, din seria aberaţii: toamna e fată.



Îmbrăcată cu paltonul meu de Bun venit în Auschwitz, blugii mei comozi, albaştri şi încălţată cu nişte preţiozităţi cu lalea imperială, mi-am cărat membrele până la biserică. Azi stabilit t zi de vizite: propun să-mi reîntâlnesc toate rudele şi toţi prietenii pe care îi cheamă Mihai sau Gabriel şi derivatele. Vreau să mi se facă cinste.
Nu deviez de la subiect. Cu buline la gât şi un ruj roşu cât se poate de opţional (în sensul că eu nu mă dau cu ruj ziua: mă îmbătrâneşte, dar dacă voi sunteţi nişte doamne din alea drăguţe cu buze pline şi numai bune de rujat, un ruj roşu e perfect).
 Mi se pare mie sau azi am fost dintr-un film franţuzesc sau englezesc din al doilea Război Mondial? 


Azi am fost cât se poate de naturală. Am plecat fără fond de ten, fără rimel şi rujul l-am folosit doar pentru poză.
Îmi place rujul roşu fiindcă se formează un contrast frumos între el şi faţa mea palidă, albă şi nevleguţă. E fix acel 2,3% care poate completa o ţinută reuşită. E puful ăla de senzualitate decentă. Asortat şi nu neapărat, dă bine cu orice.
Atenţie la combinaţiile fatale: trening, geantă Louis Vuitton şi adidaşi+ ruj roşu. Succes garantat.









Pentru o atmosferă aşa de autumnală şi sobră, mâncarea trebuie să aibă aceeaşi cromatică.
Ce poate fi mai delicios decât 3,4 ciuperci champignon trase în tigaie cu puţin unt şi mult pătrunjel proaspăt, din grădină şi nişte ficăţei de pui cu ceapă dulce, delicioasă. Deasupra merge puţin caşcaval afumat, românesc sau nişte parmigiano fiţos mai mult zgâriat decât tăiat. Mmm...


             
                                                                                                   XOXO, 
                                                                                                             Ciobsie

vineri, 7 noiembrie 2014

Prezent-uri

Practic prezentul meu e unul acceptabil, atât cât pot să duc. Am prieteni minunaţi, haine frumoase în dulap şi fluturi în cutia mea toracică.
                                  E de bine...



Prezentul meu arată bine, e colorat în nuanţe de toamnă, e luminat de zâmbete din alea largi care ascund drama zilei de mâine când plec dimineaţa, pe întuneric, cu frig în spate şi vin la prânz cu bateriile descărcate, roşii. Cauza e interpretabilă. 
 Am redescoperit acum ceva timp vechile mele cămăşi. Da, dezvoltasem o pasiune pentru cămăşile în carouri. Aveam şi eu gusturi, domnule. Multe cămăşi încă îmi sunt bune, deci ar fi păcat să nu le adaptez stilului meu actual. Dacă stau să mă analizez vestimentar, observ că m-am dezvoltat foarte mult. Şi asta e de un bine maxim.
Priviţi-l pe Năsturel. La fel cum ne aşteptam cu toţii, a revenit la forma lui magnifică: aceea de biluţă neagră şi pufoasă care te priveşte cu ochi mari şi dulci când vrea nişte mâncare sau când pur şi simplu vrea o mână caldă care să-l mângâie pe creştet. Să nu uităm că el a trecut în vara asta printr-o dramă măricică, dispariţia şi mai apoi moartea lui Dufus.





Să vă zic de Halloween. Nu?
Păi ce să vă zic. Am ales tricoul meu lime green cu monstruleţ care mănâncă şurubele şi blugi negri, pantaloni negri, pulover negru. Pentru un look mai kinky şi destul de malefico-elegant am pus deasupra sacoul meu negru. Da, probabil aţi observat. E prea târziu să îmi mai ziceţi că am o pasiune tâmpită pentru noii mei pantofi negri cu piele de şarpe
Vreau să observaţi lumânăricile mele de Halloween de la sora Ciobă- Cristina. Mulţumesc.
Restul de Halloween e istorie, domnule. Propusesem nişte shot-uri, nişte lămâie, sare, din ălea aşa. Dar am zis că sunt fată cuminte. Şi am fost. Plănuisem program liber, gen prindem răsăritul pe tocuri, dar la 4 dimineaţa am fost acasă. Deh, oboseala, bătrâneţile. Toate se adună.


Prezentul meu e frumos. Şi va fi mereu aşa atâta timp cât printre nori, dincolo de fruntea mea prea aplecată, e cineva care mă ajută mereu. Vreau să repet chestia asta. Am momente grele şi foarte dese când din fericire simt o putere auxiliară, o putere pe care eu nu mi-o permit (nu mă duce capul şi nici spiritul). Pur şi simplu primesc ajutor de la Cel de Sus şi asta mă bucură. 


Cam atât pentru azi. Mulţumesc pentru lectură.
XOXO,
                   Ciobsie

sâmbătă, 1 noiembrie 2014

Top 10 obiecte de impact pe care orice fiinţă de genul feminin trebuie să le ascundă în dulap

Deşi haina nu îl face pe om, aceasta spune ceva despre personalitatea celui care o poartă. Fie că vrem, fie că nu, prin vestimentaţie transmitem ceva. E mare lucru să porţi o haină cum se cuvine, dar mai greu e să întelegi de ce şi cum o îmbracă altul. 

Top 10 obiecte de impact pe care orice fiinţă de genul feminin trebuie să le ascundă în dulap

  • Accesoriile supradimensionate sunt vedetele momentului. Fie că alegi o pereche de cercei masivi sau un colier îndrăzneţ, vei ieşi din anonimat. Trebuie să ai grijă să le asociezi cu haine destul de simple dacă nu eşti prea familiarizată cu aceste accesorii fiindcă poţi da greş foarte uşor.
      
  • Piesele cu animal print nu ar trebui să lipsească, fiind cele mai prezente în colecţiile designerilor. Cel mai cunoscut este cu siguranţă leopard print-ul, însă nu sunt de neglijat nici imprimeurile de zebră, tigru sau girafă.

                                                                                                                                                 
  • Hainele din piele au rămas populare şi nu mai sunt de mult timp specifice doar sezonului rece. Se pot asorta relativ simplu cu alte obiecte vestimentare şi atrag atenţia, scoţându-te din anonimat. Dacă o haină confecţionată în întregime din acest material ţi se pare exagerată, nu evita piesele cu inserţii din piele. 
                                  
  •  Accesoriile în culori neon conferă ţinutei tale un plus de stil şi unicitate. Culorile ''vedete'' sunt galbenul şi rozul. Trebuie să ai mare atenţie cum le combinaţi. Se merge pe acelaşi principiu ca la imprimeurile animaliere: asociază nuanţele neon cu haine monocromatice.

  • Dungi sau buline, cele mai simple şi clasice imprimeuri.


                  
                                                                 
                                                                                       










                                                                                                     XOXO,
                                                                                                        Ciobsie