marți, 18 martie 2014

Despre amintiri

           E greu de spus cum se fac amintirile. În general, secretul e să pui o persoană dragă, o atmosferă caldă şi euforie... mie aşa îmi place. Merge să dai cu nişte parfum înainte, ştii, că dă bine să ai memorie olfactivă. Astea sunt amintirile plăcute. Sunt alea pe care ai mai vrea să le simţi o dată şi să le faci o fundiţă, ca la şiret şi să le legi de gând şi apoi să le notezi într-un carneţel pe care la miezul nopţii să-l laşi în foşnetul vântului, să-i scrii viitorului ce vrei, la fel cum îi scrii lui Moş Crăciun. Mda, n-am fost prea coerentă, dar poţi să mai citeşti o dată.
          Ce să faci ca să ai mereu amintiri frumoase? Nu ştiu. Eu abia ştiu cum mă cheamă. În principiu, trebuie să faci în aşa fel încât orice moment să fie plăcut, că nu se ştie cine sau ce vine, ori ce eveniment important te aşteaptă.Trebuie să-l ţii minte, să-l povesteşti şi altora.
          E clar că amintirile ţin de trecut, dar de multe ori istoria se repetă şi poate dacă reuşim să trăim fiecare moment cu o intensitate mai mare, vom face din amintirile viitorului un prezent.
          Amintirile sunt poze, sunt magneți de frigider, dar amintirile adevărate sunt cele păstrate undeva pe partea stângă, ascunse între coaste, puse într-o cutiuţă pe care ăia deştepţi o numesc cutia toracică. Amintirile cele mai intense sunt cele cuprinse între pleoape, alea pe care doar tu le vezi atunci când iţi pui capul pe pernă ca să dormi.
Dream big, be wild şi nu uitaţi zâmbiţi

XOXO,
              Ciobsie
       

2 comentarii: